Beszámolók - Statements

Beszámoló a III. BH és IPO 1-2-3 szintű munkavizsgáról
2016.12.11.

Beszámoló a II. BH és IPO 1-2-3 szintű munkavizsgáról
2016.05.28.


Beszámoló a I. BH és IPO 1-2-3 szintű munkavizsgáról
2015.12.12.


Beszámoló a BH és IPO 1-2-3 szintű munkavizsgáról
2015.04.04.

 

Beszámoló az
ÁLLATOK VILÁGNAPJA A JÁTÉKOK KERTJÉBEN
EBHOK NAP-ról

Kedves Kutyások és kedves Kutyabarát Látogatóink!
Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete vezetése nevében köszönöm mindenkinek a rendezvényünkön való résztvételt.
A Díjazottaknak gratulálok a helyezésekért!
Az Égiek velünk voltak és csodálatos napsütésben, igen szép környezetben emlékezhettünk meg az Állatok Világnapjáról.
Védnököknek Újszeged önkormányzati képviselőit kértük fel. Örömünkre szolgált, hogy vállalták ezt a feladatot.
Rendezvényünk egy része a felelős állattartásról és állatvédelemről szólt. Ebben tanácsokkal segített Elek Adrienn a Fidó kutyakozmetikától, Dr. Tóth Tamás és Dr. Pinnyei Szilárd állatorvosok a Szőregi Állatorvosi rendelőből. Köszönjük.
A megnyitón Filó Andor bemutatta egyesületét a Filo Team Állatvédő Egyesületet. Céljuk a viselkedésproblémás kutyák számának visszaszorítása, hogy minél kevesebben kerüljenek emiatt utcára, menhelyre, sintértelepre vagy elaltatásra. Felhívást intézett és aláírást gyűjtött a szegedi kutyafuttatók megépítésére, amelyhez egyesületünk tagjai is aláírásukkal csatlakoztak.
Egyesületünk Vanyó Sándor mudi tenyésztő vezetésével, magyarfajta kutyák résztvételével fajtabemutatót tartott, rávilágítva mi minden feladatra lehet használni a 9 magyar kutyafajtát napjainkban. Köszönjük a megjelent magyarfajtásoknak.
Vincze Papp Rita irányításával a Fun & Run Agility Team csapata az agility és a frizbi világába kalauzolta el a nézőközönséget ezzel is mutatva, hogy a kutyákkal való foglalkozás mennyi örömet szerezhet az embereknek.
Köszönjük.
Majd a Kedvenc Kutyaiskola engedelmes és őrző-védő bemutatóját láthatta a közönség Matkó Erika kutyakiképző mesterrel. Köszönjük.
A bemutatók igen nagy sikert arattak a látogatók körében.
Egy nagy volumenű kutyás rendezvény nem múlhat el verseny nélkül!
Meghirdettük az „EbHoK Nap Szépe” Szépségversenyt,
a Gyermek-Kutya pár versenyt és az Amatőr Ügyességi versenyt.
A versenyeken az Egyesületünk tisztségviselői bíráltak. A bírálatok adminisztrációs segítsége Sipos Sándor volt.
Köszönjük.
Az Amatőr Ügyességi verseny résztvevői igen nagy tudásukat mutatták be. A közönség részéről vastaps kísérte mindegyik kutya bemutatóját! N
em volt könnyű dolga mikor rangsorolnia kellett a csoportot bíráló Fábián Tímeának a Brigat Eyed Aero kennel tulajdonosának.
A Gyermek-Kutya pár versenyén két korosztályban indultak a gyerekek.
1./ - 7 éves korig és
2./ 7-14 éves korig.
Igazán nagy élmény volt látni, hogy a gyerekek szeretik és harmonikusan élnek a kutyákkal. Nagyon ügyesen vezették pórázon őket, látszott, hogy nem ez volt az első pórázon vezetésük.
Minősítésüket Melegné Börcsök Edit, az Etsuko Niwa Shi kennel tulajdonosa és Kriston Katalin végezte.
Az „EbHoK Nap Szépe” Szépségverseny bírójának Rózsavölgyi József elnökségi tagunkat kértük fel, aki szívesen vállalta, mivel a kutyák bírálata nem áll messzi tőle, hiszen küllembíró.
Három csoportba lehetett a kutyákat nevezni.
1./ Kölyök csoport,
2./ Keverék és Törzskönyv nélküli felnőtt,
3./ Törzskönyvezett felnőtt.
Elmondható, hogy a benevezett kutyák ápoltak és jó kondícióban voltak. Jól szocializáltak, aminek külön örültek a gyerekek, mert testközelből találkozhattak a kutyákkal egy-egy simogatás, ölelés erejéig.
A gyerekek dél körül elfáradtak a kutyázásban. Részükre rajzolási lehetőséget biztosítottunk Somogyi Lászlóné tanító néni segítségével.
A megjelentek a Favorit pékség büféjében olthatták éhségüket és szomjukat. Köszönjük jelenlétüket.
Mint a nagy hivatalos kutya kiállításokon szokás, a délutáni Best in Showban kerültek a díjak átadásra.
Különdíjat ajánlott fel Bartáné Serafimovski Miriam, a Miriamstaff kennel tulajdonosa a Legszebb bull típusú kutyának.
A kiválasztását a felajánló végezte. Köszönjük.
A díjazásokat Egyesületünk I. és II. helyezetteknek hirdette meg, Támogatóinknak köszönhetően a III. helyezett is kiválasztásra kerülhetett, sőt az Ügyességi és a Gyermek-Kutya pár versenyeknél az első 4 helyezett részesült díjazásban.
A díjakat a Védnökök, Pocsai Blanka, Kormos Tibor, Rózsavölgyi József Újszeged városrész önkormányzati képviselői nyújtották át a győzteseknek.
A végére maradt a nap fénypontja, mikor is a szépségverseny három I. helyezettje közül a Védnökök kiválasztották az „EbHoK Nap Szépe” kutyát.
Köszönjük a Szegedi Városi TV –nek és a Szegedma hirportálnak a tudósítást és a sok fotót.
A résztvevők, a látogatók szemlátomást jól érezték magukat ezen a kutyás baráti találkozón, elmondták, hogy többször szeretnének jönni rendezvényünkre és kérték, hogy jövőre is rendezzük meg az Állatok Világnapját. Mi, szervezők is jól éreztük magunkat. Jó volt látni, hogy milyen sok, kutyás ember látogatott ki, illetve, hogy felelősséggel gondoskodnak kedvenceikről.
Találkozzunk 2015.-ben a II. Állatok Világnapján a Játékok kertjében!

Kovács Ferencné elnök
Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások
Dél-alföldi Egyesülete

Beszámoló a Dél-alföldi Kutyások Majálisáról

Egyesületünk az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete (EbHoK) meghívást kapott a Szőregi önkormányzat Majálisára, amelyet ismételten örömmel fogadtunk.
Erre az alkalomra meghirdettük a „Dél-alföldi Kutyások Majálisa” Szőregen programot.
Programunkban szerepelt az Egyesületünk bemutatása, Majálisi kutya Szépségverseny, és agility kutyás bemutató.
Egyesületünk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szegedi szervezetéből alakult át immáron önálló egyesületté. Az Egyesületünk a kutyatartók, tenyésztők, és kedvelők által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal és nyilvántartott tagsággal rendelkező egyesület. Célunk a kutyák szabadidős célú tenyésztésének, tartásának elősegítése, a társadalmi együttélés magatartásnormáinak figyelembevételével a kulturált kutyatartás írott és íratlan szabályainak széles körben való terjesztése, népszerűsítése. Ez a Majálisi találkozó is ezt a célt szolgálta.
Rendezvényünkre igen szép számmal jöttek el kutyások és neveztek a Szépségversenyre. A versenyt 3 csoportba hirdettük meg. Kölyök csoport, Törzskönyvezett felnőtt kutyák, és Keverék és törzskönyv nélküli felnőtt kutyák részére.
Minden csoportból I. és II. helyezettet választott ki a zsűri. Tagjai: Kujber Lászlóné az Egyesületünk elnökségi tagja és Kriston Katalin szőregi lakos.
A zsüri a következő szempontokat vette figyelembe döntésüknél: kutya és felvezető kapcsolata - kutya ápoltsága - kutya viselkedése - kutya külleme, általános benyomás.
Az Egyesület Elnökének Különdíját, Deák György hosszúszőrű német juhásza kapta.
Kölyök csoport Győztese: Savanya- Molnár Éva keverék kutyája,
Keverék és törzskönyv nélküli felnőtt kutyák Győztese: Mocselini Melinda kerry blue terrier keverék kutyája,
Törzskönyvezett felnőtt kutyák Győztese Hevér Dóra tulajdonában lévő dobermann lett.
A három csoportgyőztes közül a részönkormányzati képviselő Rózsavölgyi József, a Szőregi Majális győztesét választotta ki. A Győztes a Koko névre hallgató dobermann lett.
A Győztesek 1-1 serleggel, kutyatáppal és Oklevéllel térhettek haza.
Reggel mire a kutyások megérkeztek, már a Somogyi család Makóról, a gulyásleves főzéséhez minden előkészületet megtett. Köszönjük az ebédfőzést. Nagyon finomra sikeredett, amit az Eredményhirdetés előtt el is fogyasztottunk.
Meghívásunkra, - hogy a Szőregieknek még nagyobb kutyás élményt nyújtsunk - Fun and Run Agility Team csoport színvonalas agility kutyás bemutatót tartott. Köszönjük nekik!
Majálisi rendezvényünk programjához tartozott, hogy a Hősök téri Állatorvosi rendelőben Dr. Pinnyei Szilárd és Dr. Tóth Tamás állatorvosok kérésünkre délelőtt, kutya chippezést végeztek. Köszönjük, hogy az ünnepnapon a kutyások rendelkezésére álltak és támogatták egyesületünket! Rendezvényünket segítette az Újvilág utcai Régi bolt az Újvilágban élelmiszerbolt, amelyet nagyon szépen köszönünk. Köszönjük Rózsavölgyi képviselő úr támogatását és a Művelődési ház segítségét.
Elmondhatjuk, jó hangulatú kutyás Majálist rendeztünk a szőregi sportpályán és a szőregiek jóvoltából nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást, mindenkinek a részvételt és a támogatást!
Következő rendezvényünk Szőregen, a Rózsaünnepen lesz, ahol a magyar kutyafajtákkal ismertetjük meg a látogatókat. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Kovács Ferencné
EbHoK Elnök

Fotók a rendezvényről a Facebook oldalon megtekinthetők »»